Opleidingen en trainingen die in 2020 mijn bedrijf deden groeien

Het fameuze jaar 2020 bracht (op z’n minst gezegd) véél verandering met zich mee.

Van de ene dag op de andere kwamen er een heleboel taken bij die we moesten combineren met onze job. Ik vond het een hele uitdaging om alle balletjes tegelijk de lucht in te kunnen houden. Best pittig om je zaak draaiende te houden én je kinderen homeschool geven. Ik geef toe, het duurde enkele weken om hierin een goede balans en routine te kunnen vinden.

Een aantal opleidingen & trainingen waren hierbij doorslaggevend om in dit moeilijk jaar enerzijds mijn balans te vinden én anderzijds als bedrijf te blijven groeien. Want dit moeilijk jaar was ook het ultieme moment om enkele essentiële vragen over mijn bedrijf in kaart te brengen.

Ik deel graag mijn ervaring van afgelopen jaar.


TRAVAK BUSINESSCHOOL

De masterclass van Lien de Pau heb ik eigenlijk 2 jaar geleden live gevolgd. Maar nog steeds neem ik elk jaar deze cursus erbij. Het helpt me om jaarlijks mijn doelstellingen opnieuw door te nemen en bij te sturen. Want ik wil blijven groeien.

In deze training heb ik echt de fundamenten van BookDesign gelegd door te durven kiezen voor mijn niche, vormgeving van opleidingsmateriaal. Ik was dan wel al meer dan 15 jaar actief bezig met vormgeven van boeken, maar in mijn hoofd zat ik gevangen. Mijn specifieke niche was niet duidelijk voor het publiek en ik slaagde er niet in om mijn ideale klant aan te trekken. Door die activiteit, design voor boeken, uit mijn grafisch bureau te halen en lanceren onder de nieuwe naam BookDesign, dat was voor mij hét keerpunt. Alles werd plots helder! Hoe nauwer ik mijn aanbod maakte en daarover communiceerde, hoe beter ik mijn ideale klant kon aanspreken. Het hele traject heeft me module per module daarbij geholpen om mijn basis te kunnen leggen waarbij ik stap voor stap BookDesign kon laten groeien.

Wat me hierbij ook triggerde was het concept ‘freedompreneur’ van Lien. Ik wou vrijheid als ondernemer. Maar hoe kan zoiets als je zelf ook het uitvoerende werk doet? Ik bied geen product aan dat je x-aantal keer opnieuw kan aanbieden? Nee, dat klopt. Maar toch ben ik erin geslaagd om dankzij dit traject vrijheid te krijgen!
Vrijheid in mijn hoofd, omdat ik exact weet waarvoor ik sta en waar ik naartoe wil.
Vrijheid in mijn agenda, omdat ik dankzij de module automatisatie heel efficiënte workflows heb kunnen aanmaken.

Freedompreneur zijn is voor mij niet ‘met je slippers en je laptop vanop het strand werken’. Maar controle hebben over mijn doelen, helderheid over mijn aanbod, efficiënte workflows. Mijn vrijheid zit in een kwalitatieve levenswijze.

Wil je ook meer vrijheid als ondernemer?
Travak opent slechts 1 keer per jaar zijn deuren (feb). Maar tot 10/12 kan je je inschrijven voor een GRATIS ‘Reclaim Your Freedom’ videoreeks waarin Lien haar tips & tricks deelt. Via deze link: https://lddy.no/bi0x


CONTENT REBELS

Nadat ik de basis had gelegd voor BookDesign was dit jaar het ideale moment om me helemaal te verdiepen in content marketing.
Mijn aanbod was helder en ik had een duidelijk beeld van de doelgroep voor mijn niche. Tenminste dat dacht ik toch …

Anouck, met haar sappig westvlaamse accent en krachtige taal, brengt al haar rebels naar ‘the next level‘. Inclusief mezelf! Ik dacht dat ik mijn ideale klant voor ogen had, totdat ik aan de slag ging met de modules. Er is zoveel meer dat je kan verfijnen en analyseren, om echt te connecteren mijn je ideale klant. Gerichte marketing uitvoeren en je online zichtbaarheid vergroten. Ik voel me eindelijk goed en gerust over mijn content marketing, zelfs de eerste stappen die ik hierin maakte verhoogde al meteen mijn conversie.

Content Rebels geeft je alle tools en informatie om je daarbij te ondersteunen om jouw focus helder te krijgen. Waarbij je een gerichte strategie kan opbouwen. Ik heb enorme stappen gezet tijdens deze opleiding. Ik voel het nu al, dit werkboek gaat nog lang binnen handbereik liggen.

Meer weten? Anouck Meier – www.ampersandandcopy.com/rebels


SOCIALIZED BY NIES

Deze fantastische madam Nies is een echte Instagram-goeroe. Heerlijk om haar dagelijkse stories te volgen waarin ze super veel waardevolle tips deelt om je online zichtbaarheid op Instagram te vergroten. Een aanrader om haar te volgen. Ook via haar ‘Lives’ geeft ze regelmatig heel concrete tips waarmee je aan de slag kan gaan.

Zo volgde ik onlangs de mini-workshop over hashtags. Op een half uurtje tijd, zoveel concrete tips die je makkelijk en snel kan inzetten. Hoe je je hashtags moet selecteren, welke best werken, hoe je ze best gaat toepassen, welke soorten je moet combineren, …

Nies is alvast iemand die op mijn lijstje staat voor volgende trainingen.

Check https://socialized.be en socialized_by_nies


NOTION bij Miet

Meteen voelde ik me aangesproken door de communicatie van Miet, VA bij unclouded. Iemand die even zot is van systemen, lijstjes en overzicht als mij. Wanneer ik haar hoorde spreken over Notion was ik meteen getriggerd, dit moest ik eens checken. Ik volgde haar webinar waarin ze de basisprincipes van Notion uitlegt.

Ja lap, ik was volledig verkocht! Deze tool was echt DE oplossing waarnaar ik zocht. Ik stond versteld van alle mogelijke toepassingen. Een perfecte combinatie van enkele tools, die ik reeds gebruik, gebundeld in 1 programma. Heaven! (tja, happiness & structuur, het zit in mijn bloed ;-))

Ik voelde toch nog moeilijkheden om mijn workflow te gaan vertalen naar dit nieuwe systeem. Maar ‘Miet-to-the-rescue’! Tijdens een call kon ik al mijn vragen met haar overlopen. Ze toonde stap voor stap hoe ik mijn persoonlijke flow kon gaan opbouwen. Ze is écht een krak om alles rustig en alles héél helder uit te leggen.

Als je meer structuur en overzicht wil verkrijgen dankzij Notion, bekijk dan zeker eens de webinar van Miet. https://www.unclouded.be

Geef zelf je ontwerpen
een professionele look

Schrijf je nu in en ga next level met het ontwerp van je hand- of werkboek dankzij mijn tips en tricks, gratis in je inbox.