Over BookDesign

Bij BookDesign kan je terecht voor een professioneel, tot in de kleinste details afgewerkt ontwerp voor jouw werkboek of handboek.

Ik ontzorg je en neem het creatieproces van a tot z van je over. Met een ontwerp van BookDesign match je de uitstraling van je boek met je status als expert en laat je een blijvende indruk na op je publiek.

Bookdesign Karen

Ik help je nog meer impact te maken

Sta jij voor indrukwekkende congreszalen, maar hoort je drukwerk nog thuis in de plaatselijke parochiezaal? Ik help je jouw educatief materiaal mee te nemen naar die congreszaal.

Jij gaat met je business next level, dus je werkboek of handboek mag diezelfde présence uitdragen. Meer nog, die professionele uitstraling heb je nodig om die volgende stap te zetten.

Ik help creatieve ondernemers, trainers en coaches om impact te maken met hun verhaal door hun content op de gepaste manier vorm te geven. Als grafisch ontwerper focus ik niet alleen op de lay-out en het kleurgebruik, maar denk ik met je mee over de structuur van je werk- of handboek.

Vier redenen waarom klanten voor mij kiezen

Ervaring

Voor ik BookDesign oprichtte, werkte ik jarenlang voor grotere bedrijven en educatieve uitgeverijen. Dat betekende grote volumes en massa’s informatie die logisch moest ingedeeld worden en een plekje moest krijgen. Die ervaring nam ik in 2015 mee naar BookDesign. Zo’n 20 jaar ervaring als grafisch ontwerper zorgt ervoor dat ik meteen zie hoe je content structureert, zodat je lezer of cursist ermee aan de slag kan.

Structuur

Structuur is mijn stokpaardje. En daarbij komt gebruiksvriendelijkheid bij mij altijd op de eerste plaats. Ik weet na al die jaren hoe je ervoor zorgt dat iets blijft hangen en dat je cursist je werkboek actief gebruikt als tool om resultaten te behalen. Ik analyseer de opbouw van je werk en help je om te optimaliseren waar nodig. Met de juiste lay-out en consequent gebruik van de grafische elementen, komt jouw content volledig tot z’n recht.

Millimeterwerk

Indesign heeft geen geheimen meer voor mij. En ik ben een perfectionist, ja. Net zoals jij al je expertise in je content legt, zo zorg ik ervoor dat elk detail in jouw ontwerp klopt. Ik zorg niet alleen voor een overzichtelijke structuur, maar maak dat alle elementen tot op de millimeter juist staan, en helemaal volgens jouw huisstijl.

HELDERHEID & EFFICIËNTIE

Weet je wat ik zelf heerlijk vind? Weten wat me te wachten staat. Zeker bij iets wat nieuw is voor mij. Daarom ben ik ook zelf altijd open en duidelijk over mijn werkwijze. Ik neem je mee in elke stap van het proces en laat je altijd weten wat je van mij kan verwachten en wat ik van jou verwacht. Geen onaangename verrassingen en altijd een update van jouw project. Het enige waar jij nog mee bezig moet zijn, is je content.

Mijn missie

Ken je dit? Je bent als ondernemer of coach klaar om een stapje verder te gaan. Je hebt ervaring en kennis opgedaan die je met de wereld wil delen. Na een paar workshops hier en daar ben je klaar voor het grotere werk. Grotere zalen, meer volk, goodie bags, fancy catering en een presentatie waarmee je iedereen omver blaast. Als trainer heb je er een eerste ronde van je cursus op zitten. Nu is het “voor echt” en wil je nog meer mensen gaan aanspreken en helpen, zodat je jouw positie als expert verder verstevigt.

Dan geraak je er niet meer met een uitgeprint Word-document of een pdf-versie van je cursusmateriaal. Je bezorgt je deelnemers, cursisten of klanten een beleving die impact maakt. En daar hoort je handboek of werkboek bij. Want dat is wat ze na je livedag mee naar huis nemen. Dat is wat ze bijhouden van je cursus, waar ze achteraf nog naar teruggrijpen. Of dat is toch de bedoeling. Maar dat doen ze niet met een bundeltje papier.

Het is mijn missie om jou de professionele uitstraling te geven die je nodig hebt om next level te gaan. Ik wil dat jij je cursisten nog beter kan helpen door duidelijk cursusmateriaal waar ze echt mee aan de slag gaan, zodat ze de resultaten behalen die je met hen wil bereiken.

Ik wil dat jij impact maakt en een blijvende indruk nalaat met jouw BookDesign-boek.

Leuke weetjes over mij

  • Dat ik van structuur houd, wist je al. Mijn partner in crime daarbij is Notion. Ik ben dan ook een echte Notion Nerd.
  • Ik heb mijn creatieve genen doorgegeven aan mijn kunstzinnige zoon en dochter. (Mijn liefde voor boeken daarentegen hebben ze helaas nog niet overgenomen.)
  • Ik hou ervan om even helemaal te ontkoppelen en bezig te zijn met kunst. Ooit ga ik terug naar de academie voor aquarel schilderen.
  • Met een weekendje weg of een citytrip maak je mij altijd blij. Wie weet verhuizen we ooit zelfs naar het Noorden. Alleen als we de Mediterraanse keuken mogen meenemen. Best of both worlds.
  • Mijn creativiteit uit zich ook in muziek: al sinds mijn zes jaar zing ik eerste sopraan bij een koor. En ik heb 14 jaar pianoles gevolgd. (Zingen doe ik nog elke week, piano jammer genoeg een pak minder)
  • Een danske placeren doe ik dan weer het liefst op 90’s hits of dikke Tomorrowland-platen.
  • Wat ik ook doe, waar ik ook naartoe trek, ik houd nog altijd vast aan familie en tradities. En aan de koekskestaart die ons omi het beste kan maken.