Wildplukkers Werkboek & Veldboek – Lieve Galle

Bij een cursus wildplukken is het de bedoeling dat je naar buiten gaat en de theorie meteen in de praktijk zet. Bij zo’n praktijkgerichte cursus hoort een interactief werkboek dat cursisten aanzet om aan de slag te gaan. En dat makkelijk hanteerbaar is, ook als ze tussen de planten zitten. Daarop bood het Ensemble-concept de ideale oplossing voor Lieve en haar cursisten.
CoverSoftcover
BindingWire-o
AfwerkingSoft touch laminaat
Aantal pagina's542
Extra'sVeldboek & Werkboek (met Ensemble-concept)
Bookdesign Karen

Over het project
In haar jaaropleiding wildplukken helpt Lieve mensen weer in contact te komen met de natuur, planten te herkennen en te plukken zonder schade toe te brengen. Haar opleiding is een combinatie van online videolessen, live workshops en een werkboek.

Over het boek
Voordien gebruikte Lieve losse pdf’s zonder echte opmaak als werkboek. Ze wilde die kennis bundelen in een interactief werkboek waar haar cursisten zelf mee aan de slag konden. Het werd uiteindelijk een combinatie van een veldboek met alle nodige informatie en plantenfiches, en een werkboek met recepten, een oogstkalender en andere extra’s voor de wildplukker.

Vormgeving
We kozen voor het Ensemble-concept waarbij losse bladzijden apart kunnen meegenomen worden. Hierdoor hoeven de cursisten ook op excursie niet telkens het hele boek mee te sleuren.

Van plantenfiches, recepten en een interactieve oogstkalender tot etiketten voor op kruidenbereidingen: de boeken bevatten alles wat de cursisten van Lieve nodig hebben in hun traject. Dit maakt het een interactief boek dat de studenten zich helemaal eigen kunnen maken.

Ik voelde me gehoord, geholpen en au sérieux genomen en begeleid tijdens het creatieproces. Ik dacht dat je mijn losse pdf’s zou lay-outen.

Nooit gedacht dat we zouden uitkomen bij 2 dikke, full-potion boeken
waar mijn cursisten razend enthousiast op reageerden!

Ik ben trots op wat we samen gemaakt hebben, het voelt voor mij
als ondernemer als een stap naar het volgende niveau en zonder jou had ik nooit dit prachtige resultaat bereikt.

Lieve Galle – Wild Plant Forager